Elmätarbyte

Publicerad:

Nu byts alla elmätare ut till nya versioner! Ca tre veckor innan bytet kommer det hem ett brev till dig med datum för byte av elmätare. Själva bytet tar ca 20 min och kräver ett strömavbrott. Beroende på var din mätare sitter styr detta om du som kund måste vara hemma eller ej. Har du frågor får du gärna kontakta vår kundservice på E-post kundservice@trelleborg.se eller telefon 0410-73 38 00.

2018 beslutade regeringen att elmätaren skall klara de nya kraven till den 1 januari 2025. Den nya mätaren kommer att göra tätare mätning, och klara en större mängd data med ett bättre kundgränssnitt. Detta är bra både för egen elproduktion, och gör att nätet utnyttjas effektivare. Vill du veta mer om kraven på nya generationens elmätare kan du läsa mer här hos Energimarknadsinspektionen.