Trelleborgs Energi sponsrar stiftelsen FTS - Företag tillsammans mot sexövergrepp på barn

Publicerad:

Säkra varje unge, tänk om vi ändå kunde göra det! Genom vårt bidrag till FTS bidrar vi till att förebygga barns utsatthet och vi hjälps åt för att varje barn ska känna sig tryggt. Vi ser det som en investering för en bättre värld, både idag och imorgon.

Barnfamiljer är en viktig målgrupp för Trelleborgs Energi och därför är det naturligt för oss att stödja stiftelsen FTS.

Barnfamiljer är en viktig målgrupp för oss och därför är det naturligt för oss att stödja stiftelsen FTS. De är en icke-vinstdrivande organisation med syftet att förhindra sexuella övergrepp på barn och grooming genom förebyggande arbete och gratis utbildningar för alla vuxna, barn och ungdomar i hela Sverige. Stiftelsen är politiskt och religiöst obunden och utgår från FN:s konvention om barnets rättigheter, Barnkonventionen.

Stödlinje

FTS har en stödlinje på sin hemsida för barn, unga och vuxna som behöver hjälp och stöd. Den är öppen vardagar 11-15 och söndagar 11-15.

Bok och serietidning

För de minsta barnen har FTS tagit fram boken ’Nej Eller Okej’ som lär ut om integritet och gränser. För de lite äldre finns serietidningen ’Mini På Nätet’ där man får följa Minis vardag på nätet. Tidningen tar upp dagsaktuella situationer som uppstår i barns och ungas dagliga nätanvändande.

Sociala medier

Säkra Varje Unge finns på sociala medier där det bland annat finns något som kallas Fredagsfrågan. Med hjälp av den kan barn och unga få veta vad de ska göra om de blir utsatta för hot eller näthat på internet och som förälder kan man få hjälp att starta nätpratet med sina barn.

Mer info finns på: http://www.sakravarjeunge.se

Genom Trelleborgs Energis bidrag till FTS bidrar vi till att förebygga barns utsatthet och vi hjälps åt för att varje barn ska känna sig tryggt.