Trelleborgs Energi stödjer Aktiv Skolas arbete mot grooming

Publicerad:

På samma sätt som vi på Trelleborgs Energi ger kraft och energi till vår fina stad, vill vi ge detsamma till barn och ungdomar som har blivit – eller i skrivande stund blir – utsatta för grooming (när vuxna ljuger om vilka de är på nätet när de tar kontakt med barn i sexuellt syfte). Vi vill även ge kraft till Aktiv Skola som med sitt fantastiska arbete jobbar för att bekämpa grooming. Vår vision är att detta inte skall finnas, men tyvärr är verkligheten en annan. Därför är vi stolta och självklara sponsorer till Aktiv Skola.

Trelleborgs Energi stöttar Aktiv Skolas arbete för att bekämpa grooming.

Just nu gör Aktiv Skola en storsatsning på grundskolorna i Skåne där mottot är att vartenda barn ska ha rätt till en trygg och säker skolmiljö. Varje år drabbas cirka 60 000 barn av grooming. Och idag har redan varannan 15-årig tjej och var tredje pojke mellan 13 och 15 år, blivit utsatta för det här. Det kan vi INTE acceptera.

Film om grooming

Aktiv Skola erbjuder nu skolor information och utbildningsmaterial som innehåller tips och idéer på hur barn och unga ska skydda sig mot grooming på bästa sätt. De har tagit fram en verklighetsbaserad film som skildrar den verklighet barnen faktiskt befinner sig i på internet. Filmen nådde i dagarna 4,5 miljoner visningar. Ta gärna 9 minuter om du har möjlighet och se filmen.

Jag tror jag är lite kär i dig – en film om grooming

Diplom till Trelleborgs Energi