Hoppa till huvudinnehåll

Om oss

Trelleborgs Energi är ditt lokala energibolag, baserat i Sveriges sydligaste kommun. Vårt uppdrag är att aktivt driva omställningen till ett tryggt och fossilfritt Trelleborg. 

Vår verksamhet består av distribution av fossilfri fjärrvärme, försäljning av förnybar och fossilfri el, utveckling av laddinfrastruktur och vätgaslösningar, samt utveckling av en trygg och säker elnätsverksamhet (i dotterbolaget Trelleborgs Elnät). Allt för våra framtida generationer.​ 

För en hållbar utveckling

Vi förverkligar klimatomställningen: genom att arbeta med fossilfria transportlösningar, energieffektiviseringar i fastigheter och stadsdelar, genom innovativa system med vätgas och värmelösningar skapar vi momentum för ett fossilfritt samhälle. På så sätt är vi med i en hållbar utveckling. Det är en hjärtefråga för oss att tänka och agera hållbart i allt — från våra miljövänliga produkter och tjänster, val av lösningar och ansvarsfulla inköp till hur vi arbetar gentemot våra leverantörer.

Trygghet och tillgänglighet

Vi är ett bolag med en lång historia lokalt, och har funnits sedan 1898. Vårt elnät är bland de säkraste i Sverige – vi har en tillförlitlighet på 99,9966 procent. Här investerar vi nu för att framtidssäkra våra elleveranser. Vi har en enkel elhandelsaffär, där vi erbjuder våra kunder tre avtalsformer och energi från förnybara och fossilfria källor. Vi finns nära, är tillgängliga och arbetar varje dag för att göra vardagen enklare och livet mer hållbart för våra nästan 18 000 kunder. Du kan nå oss när som helst, på telefon eller mejl, dygnet runt om det behövs. Och vi erbjuder såväl dig som kund som alla medborgare i kommunen gratis energirådgivning.

En del av Trelleborgs utveckling

Trelleborgs Energis ägare är Trelleborgs kommun. Därför går vinsten som bolaget gör, tillbaka till trelleborgarna. Årligen återinvesteras miljoner, direkt eller indirekt, i infrastruktur, kultur och annan samhällsnytta för trelleborgarna. För en hållbar samhällsutveckling är det lokala föreningslivet centralt. Därför har vi på Trelleborgs Energi en omfattande sponsringsportfölj, kopplad till FN:s globala hållbarhetmål och med fokus på barn och ungas välmående. Ett bidrag till våra framtida generationer helt enkelt.

Läs vår senaste årsredovisning här!

Hållbart medarbetarskap

Vi tror på medarbetarskap som utgår från öppenhet, respekt och ansvarsfullt beteende. När vi lever efter detta gör vi Trelleborgs Energi till ett bolag vi alla trivs på. Med ett eNPS på över 50 vid senaste mätningen 2023 vet vi att vår företagskultur är en styrka.

Vår vision är ett energibolag i absolut framkant där vi alla tillsammans får bidra till klimatsmart samhällsnytta. Vill du vara med på den resan eller undrar över något – hör av dig till oss med dina tankar!