Tillfällig inloggning till Mina sidor

På grund av tekniska problem går det just nu inte att logga in med BankId på Mina Sidor. Däremot kan man som vanligt logga in med användarnamn och lösenord. Vi arbetar för en snabb lösning. Tack för ert tålamod!

Hoppa till huvudinnehåll

Trelleborgs elnät på andra plats i Skånelistan för prisvärd nättaxa

Den senaste sammanställningen från Energimarknadsinspektionen visar att Trelleborgs Elnät även i år hamnar på topplistan för de elnätsbolag som håller nere sina kostnader mot kunderna. Siffror för 2021 visar att tillförlitligheten på Trelleborgs elnät var 99,9986 %. En tillförlitlighet som är avgörande i dagens samhälle, menar elnätschefen Daniel Andrée.

Siffrorna talar sitt klara språk: Trelleborgs Elnät placerar sig på en god andra plats när det gäller de skånska elnätsföretagens priser, rankat med billigast först enligt Energimarknadsinspektionens sammanställning. Rankingen gäller för hushållskunder med huvudsäkring 16-25 A (angivet i kr/år, exklusive moms). På första plats, bäst i klassen totalt alltså, ligger Kristianstad kommuns elnätsbolag C4 Elnät AB, tät följd av Trelleborgs Elnät och Staffanstorps Elnät på tredje plats.

Under 2021 visade också statistiken att tillförlitligheten i Trelleborgs Elnät landar på osannolika 99,9986 %. Stabiliteten och tryggheten kommer från de många investeringar, värda uppemot 300 miljoner kronor, som energibolaget lagt i att modernisera och leveranssäkra elnätet under de senaste ca fem åren.

– Vi är naturligtvis stolta över att kunna leverera ett säkert elnät till ett bra pris för våra kunder. I vårt elberoende samhälle idag är elnätet en kritisk samhällsfunktion som vi måste både drifta och utveckla så det hela tiden håller hög leveranssäkerhet och tillförlitlighet. Att kunna göra det till en vettig kostnad är vår ambition, säger Daniel Andree, elnätschef på Trelleborgs Energi.

Källa: Energimarknadsinspektionen.

Nyfiken på Trelleborgs Elnät? Se en liten film om verksamheten härÖppnas i nytt fönster.

Läs mer om detta på Nätavgifter – elnät – Energimarknadsinspektionen (ei.se) och Hushållskunder-elnätsföretagens-nätavgifter.xlsx (live.com)