Hoppa till huvudinnehåll

Trelleborgs Energi anställer energirådgivare för att öka fokus på energieffektivisering

Energimarknaden påverkar vår vardag nu mer än någonsin. Trelleborgs Energi noterar ett stort intresse för såväl energibesparingar som effektiviseringsåtgärder bland allmänheten. Och med detta, intresse för nya lösningar inom mätning, styrning och lagring. För att hjälpa privatpersoner och företag till än mer hållbar och smart energihushållning, har nu Trelleborgs Energi anställt en energirådgivare som finns på plats från 27 mars.

Trelleborgs Energis uttalade ambition är att hjälpa kunderna att leva hållbart. Det innebär ett tydligt fokus från bolaget på energieffektiviseringar och -besparingar, och på att tillföra mer fossilfria och förnybara lösningar till kommunen.

Rent konkret har Trelleborgs Energi under det gångna året infört timprisavtal, och startat ett pilotprojekt för styrning av värmepumpar. Och fler erbjudanden är planerade till andra halvan av 2023. Nu anställer bolaget en energirådgivare, med fokus på att upplysa och guida privatpersoner och företag inom kommunen till bättre energilösningar.

Målet är att inspirera till energieffektiviseringsåtgärder på fastigheter och hus, inom industri och företag, samt sporra de intresserade till en hållbar livsstil. Det ger en positiv effekt såväl för ekonomin som för klimatet.

Energirådgivaren Emelie Karlsson kommer senast från Jordbruksverket och en roll som rådgivare inom klimat, energi och coach inom lean-modellen. Hon har även arbetat vid Energikontoret och på LKAB tidigare. Emelie Karlsson börjar den 27 mars, och kommer då att finnas tillgänglig vardagar under ordinarie arbetstider.