Hoppa till huvudinnehåll

Trelleborgs Energi blir återigen certifierad till Great Place to Work!

För tredje året i rad är Trelleborgs Energi nu Great Place To Work-certifierade. I detta tillitsindex landade Trelleborgs Energi på 88% totalt – en ökning för tredje året i rad mot fjolårets 85% och 2021 års resultat på 81%. Nu tar bolaget sikte på att bli en av Sveriges bästa arbetsplatser – på riktigt.

Trelleborgs Energi genomför årligen världens största arbetsplatsundersökning, Great Place to Work, för att utvärdera bolaget utifrån hur medarbetarna uppfattar arbetsplatsen, ledarskapet och organisationskulturen. De organisationer som uppfyller kraven för en god arbetsplats blir certifierade enligt Great Place to Work, där minst 70% positiva svar krävs.

– Det är fantastiskt att få en certifiering som Great Place to Work, som ett erkännande av det fokus som vi lägger på medarbetarskapet. Men ännu roligare är ju att se att trender går mot att vi blir bättre och bättre som bolag – det är oerhört skönt att se att vår filosofi för företagskultur och medarbetarskap bär frukt, säger Magnus Sahlin, VD på Trelleborgs Energi.

Tre dimensioner mäts i Trust Index; tillit till ledarskapet, stolthet över arbetet, samt känslan av kamratskap. Trelleborgs Energis resultat på 88% på totalen kan jämföras med energibranschens snitt på ca 56%.

– Vi är oerhört glada och stolta över att vi framför allt får så goda resultat på frågorna som rör kamratskap och stolthet. De är våra absolut starkaste områden, och något vi alla aktivt värnar om, säger Liridon Kalludra, HR business partner på Trelleborgs Energi.

Bland bolagets styrkor hittar vi frågor kring delaktighet: att ledare Trelleborgs Energi efterfrågar medarbetarnas idéer som exempel. I detta ligger resultatet på hela 97 %, vilket är en bit över snittet för Sveriges bästa bolag. Samverkan och stolthet över det egna arbetet låg också över Sveriges bästa bolag-snittet. Och likt fjolåret var enkätens bästa resultat inom området likabehandling, där 100 % upplever att bolaget inte diskriminerar efter etnisk eller sexuell läggning.

– Med årets resultat börjar vi närma oss de bolag som har korats som Sveriges bästa arbetsplatser, så nu känns det som att vi är nära målet. Och vägen dit tror vi på: om vi tar hand om varandra, så får vi ett attraktivt och framgångsrikt företag. Kanske behöver man inte göra det krångligare än så, säger Magnus Sahlin.