Hoppa till huvudinnehåll

Trelleborgs Energi boostar 124 föreningar i södra Skåne

Under 2021 har Trelleborgs Energi gått in och stöttat hela 124 föreningar i södra Skåne med totalt drygt 149 000 kr i extra stöd genom privatpersoners elavtal. Bland föreningarna finns alltifrån sportklubbar till musikkårer och kvinnojour runt om i Skåne. Trelleborgs Energi fortsätter att erbjuda detta även under 2022.

Trelleborgs Modellflygklubb, Föräldrar mot Narkotika, Barncancerfonden samt Kvinnojouren Söderslätt är några av de 124 föreningar som fått stöd från Trelleborgs Energi under 2021. Stödet utgår via kunders elavtal; för varje elavtal med tilläggstjänsten kallad Förenings-el, betalar Trelleborgs Energi ut 200 kr och därefter 10 kr/mån till av kunden vald förening, under avtalets giltighet.

Innebandyklubben Palmstaden IK är en av föreningarna som värvat stöd genom privatpersoners elavtal. Klubben välkomnar spelare från de fyllt 4 år hela vägen till A-lag för både dam och herr, samt har även verksamhet för funktionshindrade.

– Förenings-el är ett superfint tillskott till vår verksamhet; vi är ju en förening som helt går runt på stöd och ideella krafter, så varje krona räknas, säger Magnus Österberg, ordförande för Palmstaden.

Trelleborgs FF, Pingvin Rugby Club och IFK Trelleborg är några av de föreningar som värvat mest stöd.

– Vi är angelägna om att våra medlemmar, sponsorer, samarbetsparters, ja alla runt om oss, ska vara medvetna om möjligheten som Trelleborgs Energi erbjuder, säger Mattias Kronvall, klubbdirektör i Trelleborgs FF. Vi är tacksamma för alla som insett hur enkelt det är att välja till tjänsten – ju fler som gör så, desto större skillnad för oss i föreningarna.

Mer om Förenings-el:

Tillägget Förenings-el kopplas till ett vanligt elavtal hos Trelleborgs Energi kostnadsfritt och gäller alla privatkunder. Den utvalda föreningen får 200 kr för varje nytt avtal som tecknas (eller tecknas om) – och därefter 10 kr i månaden/avtal, så länge avtalen är giltiga. Kraven på föreningen är att den måste vara organiserad i Sverige och bedriver barn- och ungdomsverksamhet. Läs mer om Förenings-el på vår hemsida.