Tillfällig inloggning till Mina sidor

På grund av tekniska problem går det just nu inte att logga in med BankId på Mina Sidor. Däremot kan man som vanligt logga in med användarnamn och lösenord. Vi arbetar för en snabb lösning. Tack för ert tålamod!

Hoppa till huvudinnehåll

Smartare energianvändning

Krånglar du till det? Ibland gör vi saker svårare än de är. Det är lätt att glömma att en extra tröja eller en filt värmer bra. Här delar vi några enkla några enkla tips på vad du kan göra.

För att skapa smarta energisparvanor behöver vi tänka om, ändra vårt beteende och anpassa våra vanor utifrån våra enskilda behov. Det finns en mängd olika saker du kan göra för att påverka din elförbrukning. Ibland gör vi dock det mer komplicerat än det behöver vara för att hålla igen på elen. På den här sidan finns tips på hur du genom enkla medel kan ändra dina tankegångar och vanor kring din förbrukning:

Skåneväder och städning

Att det blåser i Skåne, det kommer vi inte ifrån. Sten och löv följer gärna med in i huset och kan sopas bort istället för att du ska behöva dra fram dammsugaren.

Isolera med din inredning

Har du en hylla som kan vändas mot en yttervägg? Det är ett sätt att isolera lite extra mot lägre temperaturer utifrån.

Rätt kastrull på spisen

Välj den kastrull som matchar spisplattans storlek bäst. En kastrull som är mindre än själva spisplattan gör ju att onödig värme går till spillo.

Använd ugnen smart

Om du blir sugen på nybakat, försök nyttja hela ugnens kapacitet. Istället för att baka en plåt i taget, baka allt på en gång. Passa sen på att använda ugnen som ändå är uppvärmd till att laga kvällsmaten. Men stäng av ugnen en stund innan tillredningstidens slut. Eftervärmen funkar hur bra som helst för att maten ska bli färdig.

Värm dig själv, istället för hela ditt hem

Ett par tofflor eller raggsockor? Eller varför inte en extra tröja? Värm personen som är frusen istället för ett helt hem.

Möblera om

Har du möbler som står framför dina element och därför hindrar värmen att cirkulera runt i ditt hem? Testa att flytta möblerna från elementen så att värmen kan spridas bättre.

Fler tips?

Här kan du läsa fler av våra tips om energieffektivisering i ditt hem.

Och vill du som företagare ha tips om hur du kan energieffektivisera, kan du se det här.