Tillfällig inloggning till Mina sidor

På grund av tekniska problem går det just nu inte att logga in med BankId på Mina Sidor. Däremot kan man som vanligt logga in med användarnamn och lösenord. Vi arbetar för en snabb lösning. Tack för ert tålamod!

Hoppa till huvudinnehåll

Få ditt elstöd snabbare för perioden oktober 2021 – september 2022

Anmäl och kontrollera om du registrerat ditt bankkonto i Swedbanks kontoregister senast den 13 februari för att så snart som möjligt få ditt stöd för perioden 1 oktober 2021–30 september 2022. Utbetalningarna för denna första kompensation kommer att ske med start från den 20 februari.

Du får elstöd om ditt namn (fysisk person) stod på elnätsavtalet den 17 november 2022. Ersättningen utgår med 79 öre/kWh för elnätsområde 4.

Pengarna betalas ut från den 20 februari

Utbetalningarna betalas ut via Försäkringskassan och de startar utbetalningarna den 20 februari och fortgår därefter under några dagar. Det kan ta några bankdagar innan du ser pengarna på ditt konto. För att du ska kunna få din ersättning behöver Försäkringskassan ha ett konto för utbetalning. Har de inte det tar utbetalningen längre tid.

Säkerställ att du har ett konto registrerat

Om du har rätt till elstöd och vill vara få ditt stöd snabbast möjligt ska du som står på elnätsavtalet anmäla ditt bankkonto till Swedbanks kontoregister senast den 13 februari. Du behöver inte vara kund i Swedbank. Om du behöver kontrollera om du redan har ett konto anmält i Swedbanks kontoregister kan du göra det. Det gäller även dig som är kund i Swedbank.

Kontoregister – anmäl konto | SUS | Elstöd | Avi | Swedbank

Utbetalning av elstöd – Försäkringskassan (forsakringskassan.se)

Elstöd till privatpersoner | Svenska kraftnät (svk.se)