Tillfällig inloggning till Mina sidor

På grund av tekniska problem går det just nu inte att logga in med BankId på Mina Sidor. Däremot kan man som vanligt logga in med användarnamn och lösenord. Vi arbetar för en snabb lösning. Tack för ert tålamod!

Hoppa till huvudinnehåll

Förlängd elpriskompensation till södra Sverige

I rådande läge har regeringskansliet idag 14 mars presenterat ett stödpaket som omfattar tillfälligt sänkt skatt på drivmedel, särskild drivmedelskompensation men också en förlängning av elpriskompensationen för södra Sverige (SE3 och SE4). Detta innebär att hushåll i södra Sverige kommer att få ytterligare en månads kompensation för de fortsatt höga elpriserna.

Regeringens elpriskompensation förlängs ytterligare en månad, med mars månad, i södra Sverige – alltså för elprisområdena 3 och 4, där ersättningen ska ligga på mellan 100 och 1000 kronor. Det ska gälla förbrukning från 400 kWh till 2000 kWh. Förslaget innebär en utgift på ca 900 miljoner kr för staten.

Förslaget innebär ingen förändring för den tidigare elpriskompensationen, gällande alla hushåll i Sverige, som redan är under utrullning.

Läs mer på regeringskansliets hemsida.