Tillfällig inloggning till Mina sidor

På grund av tekniska problem går det just nu inte att logga in med BankId på Mina Sidor. Däremot kan man som vanligt logga in med användarnamn och lösenord. Vi arbetar för en snabb lösning. Tack för ert tålamod!

Hoppa till huvudinnehåll

Välkommen till eventet Mot nettonollutsläpp – med vätgas som fordonsbränsle

Vätgas som fordonsbränsle är en växande marknad i Europa som ett komplement till batteridrivna fordon. Men vilka möjligheter finns det för vätgas som fordonsbränsle i Sverige idag? Och hur långt har vi kommit i Trelleborg? Kom till vårens mest angelägna event den 3 maj med start kl 13 på Stortorget!

Tillsammans med Vätgas Sverige, Lhyfe och Everfuel bjuder Trelleborgs Energi in dig till en eftermiddag där vi bland annat berättar om de pågående projekten i Trelleborg, om vätgasutvecklingen globalt, ger en bild av utvecklingen av vätgasmobilitet i Europa samt bjuder in till spännande samtal med gäster och publik. Du kommer också kunna provköra en vätgasbil, se hur en bränslecell fungerar, spana in större vätgasfordon och givetvis ställa alla dina frågor!

Program
13.00 Eventet öppnas av Ann Kajson Carlqvist, kommunstyrelsens ordförande samt Magnus Sahlin, VD för Trelleborgs Energi

13.20 Vätgasutvecklingen globalt och i Sverige samt infrastrukturprojektet Nordic Hydrogen Corridors roll, Pawel Seremak, projektledare på Vätgas Sverige

13.40 Vätgastankstationen i Trelleborg och utrullningen av fler stationer och fordonsutvecklingen i Sverige – Mikael Antonsson, affärsutvecklare på Everfuel

14.00 Vätgasanläggningen i Trelleborg och vätgasmobilitet i Europa, Jens Marquard, projektutvecklare på Lhyfe

14.30 Framtidsspaning, samtal och frågestund med samtliga värdföretag, utställare och publiken

15.00- Mingel, möjlighet till provkörning av vätgasbil, nätverkande och tilltugg. Här ges det tillfälle att prata med utställarföretagen däribland Toyota och Powercell.

Eventet modereras av Yasemin Arhan Modéer, VD och grundare av Altitude Meetings.

Plats: Stortorget, Trelleborg.

Om våra partners
Vätgas Sverige är en plattform för att driva på utvecklingen av vätgas. På uppdrag av våra medlemmar sprider vi kunskap, inspirerar till att tänka nytt och att våga.

Lhyfe producerar och levererar förnybar vätgas för transport och industri. Lhyfe har idag verksamhet i tio länder (Frankrike, Tyskland, Belgien, Nederländerna, Danmark, Sverige, Finland, Norge, Spanien och Portugal).

Everfuel är ett danskt bolag som satsar på att utveckla vätgasinfrastrukturprojekt i Norden och Europa. Bolaget är en av parterna i projektet Nordic Hydrogen Corridor.