Easypark och Trelleborgs Energi i avtal för att förenkla elbilsladdningen i Skåne

Publicerad:

Tack vare ett nytt samarbete med Trelleborgs Energi utökar nu Easypark tillgängligheten av laddpunkter i Sverige. Samarbetet innebär att Trelleborgs Energis 32 laddpunkter adderas i Easypark-appen och Easypark täcker därmed majoriteten av elbilsladdarna i Trelleborg, och nära hälften av alla laddpunkter i Skåne.

Svenska techbolaget Easypark har bredast täckning av publika laddpunkter i Sverige och utökar ständigt samarbetet med svenska energibolag och laddoperatörer. Idag presenteras ett nytt samarbete mellan Easypark och Trelleborgs Energi, som gör att parkeringsappen nu täcker 44 procent av alla laddpunkter i Skåne.

– På Easypark har vi som ambition att öka tillgängligheten till elbilsladdning för att göra det enklare och smidigare för bilförare att köra en elbil. Samarbetet med Trelleborgs Energi är ett viktigt steg på vägen och när vi nu täcker en stor del av alla laddplatser i Öresundsregionen blir det ännu enklare att resa och ladda sin elbil med Easypark-appen, säger Anders Bäck, Sverigechef på Easypark.

– Att tillgängliggöra infrastruktur för elbilsladdning är en del i vårt uppdrag att bidra till klimatomställningen och fossilfria transporter i Sverige. För att det ska vara så enkelt som möjligt för trelleborgarna vill vi också erbjuda fler betalsätt för laddningarna., säger Fredrik Schlyter, affärsingenjör på Trelleborgs Energi.

På Trelleborgs Energis 32 laddpunkter går det nu att betala både via Easypark-appen samt Trelleborgs Energis och E.ON:s laddkort. Det innebär att merparten av samtliga publika laddpunkter i Trelleborg finns att tillgå genom Easyparks app.